• karinabidstrupYOGA

Fredagsfristelse

Opdateret: 1. maj 2020

Syndig dadelkage med saltkaramel - glutenfri


Solen skinner lidt hist og pist, fuglene kvidrer, jeg fornemmer foråret og så er det fredag. Og hvad er ikke mere oplagt, end at forkæle familien og ikke mindst sig selv med en lækker fredagsfristelse. En syndig dadelkage med en lækker saltkaramel topping!


En kage der smager himmelsk og får fuglene til at synge, og så er den fyldt med sunde gode sager. Kagen er bagt med masser af kærlighed og kikærter, ja, du læste rigtigt…kikærter.…og så tænker du nok, at den lyder alt for sund, den kan umuligt smage godt.


Tro mig, den smager himmelsk, så lad dig ikke skræmme af de lidt anderledes ingredienser i en kage.


Kikærter er en rigtig god proteinkilde og har et højt indhold af kostfibre og gode mineraler, og blandet med bla dadler, peanutbutter og kokosmælk, får du en sød og syndig kage sprængfyldt med sundhed.


Bag og nyd den himmelske kage!



Syndig dadelkage med saltkaramel - glutenfri


20 stk


250 g glutenfri havregryn 100 g mandler

6 spsk chiafrø

300 g dadler

2 ds kikærter 3 dl soyadrik usødet eller anden plantedrik

3 dl kokosdrik

150 g peanutbutter smooth

2 spsk agavesirup 2 tsk bagepulver

2 tsk vanilje

Et drys salt 100 g hakket god mørk chokolade 70 %


Saltkaramel topping:


2 dl fed kokosmælk

1 spsk kokosolie

25 bløde store dadler

2 tsk god grovsalt


Tænd ovnen på 180 grader varmluft.


Bland chiafrø med 1 dl vand og lad blandingen stå et øjeblik, indtil den bliver tyk og geleagtig.


Kom havregryn i en blender eller foodprocessor og blend det fint. Fjern sten fra dadlerne og hæld væden fra kikærterne. Hæld nu alle ingredienserne på nær chokoladen, sammen med havregrynene. Blend det hele til du har en jævn masse.


Vend den hakkede chokolade roligt i massen, og kom derefter dejen i en form (ca. 25 x 35 cm) beklædt med bagepapir.

Bages i ovnen i ca. 25 - 30 minutter. Kagen skal være fast og fin gylden.


Imens kagen bages, laves saltkaramel topping.


Kom alle ingredienserne til saltkaramel topping i en skål, og blend det til en jævn masse med en stavblender. Du kan også bruge en minihakker. Smag til med evt mere salt.


Sæt massen i køleskabet ca. 30 minutter, så massen bliver fast og smørbar.


Smør den afkølede kage med et jævnt lag af saltkaramel topping.

Pynt med ristede kokosflager, hakkede nødder eller måske chokolade.


NYD & VELBEKOMME!

157 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle