top of page
  • Forfatters billedekarinabidstrupYOGA

Studenterbrød

Sundere studenterbrød - glutenfri og vegansk og fri for raffineret sukker


Jeg elsker studenterbrød, men kan ikke tåle gluten og hylder heller ikke de ingredienser de bruger hos bageren. Jeg er ikke fan af raffineret sukker og mælk og heldigvis har jeg lært igennem årene at bage de lækreste kager uden - og også uden at gå på kompromis med smagen.


De her studenterbrød smager HIMMELSK og de er oplagte at lave her i denne søde studentertid - og forkæle både venner og familie med. De er nemme at lave og kan laves flere dage i forvejen. De bliver faktisk allerbedst hvis de laves minimum dagen før og sættes på køl. Ofte laver jeg dobbelt op portion og fryser dem ned - tager dem op 1 times tid før servering - og har vupti en hurtig lækker eftermiddags forkælelse til kaffen eller teen.


De er lavet på sorte bønner - ja, den er god nok! De der sorte bønner man bruger i mexi mad, gryderetter mm. Bønnerne er fyldt med sundhed - har et højt indhold af proteiner og kostfibre, K-vitamin, magnesium, jern mm. - og blandet med dadler, kakao, havregryn og andet godt, får du de lækreste studenterbrød.


PRØV DEM!


Forkæl en student og en hel masse gæster - men husk at lave en god portion. De smager SÅ himmelsk at de hurtigt får ben at gå på.


Studenterbrød


8 stk


1 ds sorte bønner

400 g dadler (jeg bruger dem man køber i æske)

4 spsk kakaopulver

3 spsk god ægte rom

1 dl glutenfri havregryn

2 spsk peanetbutter

4 spsk god hindbærmarmelade evt hjemmelavet


Havregrynsbund:


75 g kokosmel

75 g glutenfri havregryn

50 g kokosolie

3 spsk mandelmælk


Kagens midte og top:


2 spsk god hindbærmarmelade

Ristet kokosmel


Tænd ovnen på 200 grader varmluft.


Start med at lave trøffelmassen. Hæld vandet fra de sorte bønner og skyl dem godt. Put dem i en blender eller foodprocessor sammen med alle de andre ingredienser til trøffelmassen.. Blend det til en ensartet dej. Jeg har dog hverken blender eller foodprocessor og bruger en stavblender i stedet for, hvilket fungerer fint.


Stil massen på køl en times tid.

Lav bunden i mens. Blend havregryn og kokosmel til det er fint, næsten som mel. Tilsæt kokosolie og mandelmælk og blend videre til dejen samler sig. Put dejen i en rugbrødform beklædt med bagepapir og bag bunden i ca 10 min.


Køl bunden helt af. Derefter fordeler du marmeladen over bunden og tilsidst trøffelmassen..


Pynt med ristet kokos og skær studenterbrødet ud i 8 fine stykker.


NYD!106 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Svenske Semlor

Comments


bottom of page