top of page
  • Forfatters billedekarinabidstrupYOGA

Fredagsfristelse

Coconut dream - glutenfri og vegansk


En lækker fredagsfristelse fyldt med en dyb chokolade smag og toppet med kokos og kærlighed. Jeg elsker kokos og bruger rundhåndet kokos til rigtig meget. Elsker det på min morgengrød, sammen med ris, i salater, i pesto, som snacks og som her i kagen. En skøn kage til kaffen, til teen, som dessert eller bare fordi du vil forkæles. Den er fyldt med gode sager, den er glutenfri og vegansk og fri for raffineret sukker.


Herhjemme er min familie blevet helt vilde med alle de kager jeg bager med kikærter. Det giver en lækker konsistens og man kan IKKE smage der er kikærter i, og så kan den nydes med god samvittighed.


Kikærter er en rigtig god proteinkilde og har et højt indhold af kostfibre og gode mineraler, og blandet med dadler, kakao og kokos, får du en sød brownie-agtig kage, sprængfyldt med sundhed.


Her har jeg pyntet min kage med mynteblade og serverer friske jordbær og pistacienødder til, men den kan sagtens nydes som den er eller med de bær du bedst kan lide.


Tro mig, den smager himmelsk, så lad dig ikke skræmme af kikærter i en kage.

Måske du skal forkæle dig selv og din familie i weekenden med denne lækre Coconut dream…..


Coconut dream


24 stk


2 ds kikærter 300 g dadler (jeg bruger dem man køber i æske)

4 æg eller 4 hørfrø æg hvis du ønsker en vegansk udgave (se opskrift herunder)

6 spsk kakaopulver

2 tsk bagepulver 2 tsk vaniljepulver

2 dl kokosmælk


Coconut topping:


150 g kokosmel

100 g kokosolie

250 g dadler

5 spsk kakaopulver

6 spsk stærk kaffe


Tænd ovnen på 180 grader varmluft.


Lav derefter hørfrø æg, hvis du ønsker den vegansk udgave: 4 store spsk hørfrø og 20 spsk kogt vand blandes. Lad det trække i et par minutter. Derefter blendes blandingen til en hvidbrun skummende masse.


Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem godt. Put dem i en blender eller foodprocessor sammen med alle de andre ingredienser til kagen. Blend det til en ensartet dej.


Hæld dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir på ca 25 x 35 cm.

Bag kagen midt i ovnen i ca 20 - 25 min.


Imens kagen bager laves coconut topping.


Put kokosolie, dadler, kakaopulver og kaffe i en blender eller brug en stavblender.

Blend det til en jævn masse. Rør kokosmelet i.


Når kagen er færdig smøres coconut topping på.

Derefter bages kagen videre i 4 - 5 min.


Køl kagen helt af - NYD & VELBEKOMME!


Et lille tip!

Kagen er næsten endnu bedre dagen efter. Jeg opbevarer den i køleskabet og tager den ud ca 15 min før den skal nydes. Kagen er fast og kakaosmagen bliver mere intens.

184 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Studenterbrød

Svenske Semlor

bottom of page